Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-01-23

Mohammed kommer til bjerget!

Hvis ikke bjerget vil komme til Muhammed, må Muhammed kommer til bjerget! - siger det gamle ordsprog.
Nu etablerer det græske firma Selonda produktion af Sea bass i England. Tæt på det lokale marked i stedet for at transportere fisken fra anlæg i Grækenland. Der er tale om et recirkuleret anlæg, hvor temperaturen, ved hjælp af fiskenes bevægelsesenergi, varme produceret i biofilteret samt varme fra pumper, når op på 20-22 grader - svarende til temperaturen i middelhavet, hvor fisken traditionelt har været opdrættet i netbure.

Det er Bluewater Flatfish Farm i Anglesey, der altså er græsk ejet, der udvider deres eksisterende produktion af pighvar. Man regner med, allerede i oktober dette år, at kunne høste den første batch. Man satser på en årsproduktion på 1000 tons. I følge direktør Phil Gatland er der sandsynligvis tale om et af de største recirkulerede anlæg af slagsen i verden. Der er foreløbig ansat 15 mand til det daglige arbejde, men når produktion er kommet fuldt igang vil der være 30 beskæftiget.
seabass
Ifølge direktøren har der været flere argumenter for at begynde produktion af Sea bass i England:
  • Fisken markedsføres - og fremhæves - som et lokalt produkt
  • 'Kulstof-fodsporet' bliver markant mindre end ved fly-import af fersk fisk fra Grækenland
  • Der er en stor efterspørgsel på fisken på det 'lokale' engelske marked
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!