Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-02-13

Tyske EW køber aktiemajoriteten i norske Aqua Gen - og bekræfter dermed opdræts betydning i fremtiden.

Det verdensledende avlsselskab for laks og ørred, norske Aqua Gen, har fået den tyske EW gruppe som hovedaktionær. EW gruppen, som primært beskæftiger sig med avl og genetisk udvikling indenfor fjerkræ, bekræfter dermed betydningen og forventningerne til akvakulturens fremtid. Det forventes at EW gruppen vil styrke Aqua Gens position på markedet, styrke videre avlsarbejde med fiskearter i opdræt og udvikle teknikker til avlsarbejdet.

EW har skaffet sig aktiemajoriteten ved at købe aktier af Verdane Private Equity AS, Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening, Biomar og Eidsfjord Sjøfarm. Opkøbene har stået på gennem efteråret 2007.

Aqua Gen har ca 35 % af verdensmarkedet for lakse- og ørred genetik og EW betragter købet som en 'milestone'. Med købet udvider vi vores virkefelt til at dække den hastigt voksende akvakultursektor, siger Erich Wesjohann, der er øverste direktør for EW gruppen.

Odd Magne Rødseth, som er direktør for Aqua Gen udtaler, at handlen giver et perfekt match og at han ser frem til et langsigtet partnerskab med EW gruppen, der indeholder verdensledende firmaer indenfor fjerkræavl. Den genetiske viden og de forskningsmæssige ressourcer som nu bliver til rådighed lover godt for fremtiden.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!