Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-05-01

Forskere tror at akvakultur kan redde Blåfinnet Tun.

Bestanden af Blåfinnet Tun (den største Tun-art) i Vestatlanten er svundet ind med mere end 90% siden 70'erne ifølge ICCAT (International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas).

Den Atlantiske Blåfinnede Tun er på randen af kommerciel kollaps takket være overfiskning. Ifølge ICCAT tror forskere imidlertid, at det er muligt for dem at lære hvordan man kan producere Blåfinnet Tun i akvakultur! . Flittige læsere af AquaCircles hjemmeside vil vide, at vi jo tidligere har bragt efterretninger om succes med klækning af Tun-larver i et dansk-bygget anlæg i Australien - og desuden har man også i Japan erfaringer med Sydlig Blåfinnet Tun - så der er allerede nogen der er godt på vej!

Efterspørgslen på kød fra den Blåfinnede Tun til Sushi er imidlertid så stor, at alene den kommercielle gevinst der 'vinker forude' vil være drivende for intens indsats for at bringe arten i kultur.

Der er således næppe tvivl om at Blåfinnet Tun vil blive en kommerciel succes der vil følge laks, malle og andre mindre fisk's succesfyldte vej til supermarkedshylderne!
Det kan kun gå for langsomt.Kilde: MercaPesca
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!