Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-06-13

64 millioner mindre i den Europæiske Fiskeri Fond 2009!

Der rystes på hovedet af det udspil til næste års finanslov, som vil betyde, at fiskeribranchen mister 64 millioner kroner i en pulje, som ellers skal støtte udviklingen af erhvervet i en mere effektiv og miljørigtig retning.

Flere ugers forhandlinger i regeringen har ikke flyttet ved et oplæg om at barbere 32 millioner kroner af kontoen, og det betyder, at EU fjerner et tilsvarende  beløb.

Dybt godnat ,siger formanden for Strandby Fiskeriforening Svend Erik Andersen til P4, Nordjylland.

-Det er meget uheldigt at Danmark vikke vil tage de EU- midler hjem, som der er mulighed for. Det er utilfredsstillende for erhvervet siger Svend Erik Andersen.

I forvejen er dansk fiskeri hårdt ramt af, at andre lande yder tilskud for eksempel til brændstof. Det forringer danske fiskeres konkurrenceevne, siger han.

Og fra opdrætssiden kan vi vel tilslutte os hovedrystningen - og føje til, at det også vil ramme akvakulturerhvervet - der altså også lider under stigende energipriser og ikke mindst også stigende foderpriser!.
Det er bekymrende at de samme forligsparter der indgik aftale om handlingsplanen for akavkultur og fiskeri nu ikke vil stå ved egen beslutning.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!