Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-08-26

Den Europæiske Fiskerifond (EFF) barberes!

København, tirsdag /ritzau/
Fiskeriet og fiskeopdrætterne står til at miste 60 millioner støttekroner om året. Regeringen lægger op til en kraftig nedskæring af den økonomiske udviklingsstøtte til fiskeriet og fiskeopdrætterne til lands og til havs.

I de kommende fire år står de to brancher til at miste 60 millioner kroner i støtte, som er halvt finansieret af EU, fremgår det af regeringens finanslovforslag. I forhold til niveauet for 2008 er den danske del af finansieringen til støttepuljerne under EU's Fiskerifondsprogram skåret ned med 30 millioner kroner hvert af de fire, kommende år, altså i alt 120 millioner kroner. Hermed afsiger regeringen sig på forhånd muligheden for at trække samme beløb hjem til Danmark i støtte fra EU's pengekasse. Hvis kommuner og regionerne selv går ind med støtte fra deres egne budgetter, vil der dog stadig være mulighed for at trække flere støttekroner hjem fra EU, end regeringen lægger op til. Men det er foreløbig uvist, om det bliver tilfældet, oplyser Fødevareministeriet.

Med regeringens udspil er der stadig lagt op til, at fiskeri- og dambrugene i land og til havs kan få tilført i alt en milliard kroner i årene 2009-2012 i kombineret støtte fra statskassen og fra EU.

Dansk Akvakultur ærgrer og undrer sig over, at erhvervet skal gå glip af støttekroner i en tid, hvor fiskeopdræt er inde i en rivende udvikling, siger formanden, Karl Iver Dahl-Madsen. - Det er et ganske alvorligt beløb for vores erhverv, der netop nu skal til at vækste og udvikle sig. Og ser man ud over vores egen næsetip, så mangler verden desperat flere fisk. Derfor er det afgørende, at erhvervet kan udvikle sig både hvad angår produktionsvolumen og miljø, siger brancheformanden. Dansk Folkeparti - der ikke bare er regeringens faste finanslovpartner, men også forligspartner bag fiskerilovgivningen - har tidligere erklæret sig som modstander af at skære ned på støtteordningerne under EU-udviklingsprogrammet. Aftalen om fiskeriordningerne løber frem til 2009.

Både den tidligere fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) og hans afløser, Eva Kjer Hansen (V), har gentagne gange slået på vigtigheden af at skabe vækst i fiskeriet og inden for akvakultur.


fremtidens trehjuler
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!