Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-09-03

EU-Parlamentet vil støtte fiskeopdræt

EU lægger op til at satse mere på dambrug for at skåne de naturlige fiskebestande.

EU-Parlamentet har tilsluttet sig et forslag fra EU-Kommissionen om at få afsat flere støttekroner til fiskeopdræt i dambrug på land og i havdambrug.

Det franske EU-formandskab støtter også forslaget, som ventes at komme for i Ministerrådet inden nytår, siger Venstres Europaparlamentsmedlem, Niels Busk.

Endnu ligger det ikke fast, hvor mange penge der skal afsættes ekstra til fiskeopdræt, som i forvejen kan støttes i henhold til EU's Fiskeriudviklingsprogram. Støtten fra EU forudsætter, at medlemslandene dobler op af egen kasse. Det er også uvist, om de ekstra støttekroner skal tages inden for rammen af fiskeriudviklingsprogrammet til hele fiskerisektoren, eller om der bliver tale om ekstra penge ud over det.
- Det bliver det helt store slagsmål, siger Niels Busk om de kommende forhandlinger, hvor EU-Parlamentet har medbestemmelse om budgettet.

Hensigten med støtten er at sørge for stigende mængder fiskeprodukter, mens EU gør kvoterne for det almindelige fiskeri mindre og mindre for at skåne de naturlige bestande.

Kilde: Ritzau/Århus

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!