Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-09-11

Akvakultur er redningen for verdens fødevareproblemer!

Mens opdræt snart forsyner verden med halvdelen af al 'Seafood' (vi mangler stadig et godt dansk ord for dette!!) fremstilles sektoren ofte som forbundet med forurening og ødelæggelse af naturværdier.

Imidlertid kan sektoren, med sin eksplosive globale vækst (>10% årligt), vise sig på en gang at være en vigtig brik i løsningen af verdens fødevareforsyning til en voksende befolkning - og samtidig være en vigtig medspiller i genopretning af marine økosystemer der er plaget af overfiskning!

Det skriver WorldWatch Institute i en ny rapport. Forfatteren, seniorforsker, Brian Halweil, siger: "I en verden hvor ferskvand og korn i stigende omfang er en mangelvare, er opdræt af 'fisk og skaldyr' (seafood!) som f.eks. muslinger, maller og tilapia mange gange mere effektivt end opdræt af kyllinger, køer og svin. Man skal imidlertid ikke slå al opdræt i hartkorn. Der er forskel på såvel opdrætsarter (rovdisk og vegetarer) såvel som metoderne der anvendes i opdræt.

I rapporten slår WorldWatch Institute fast, at forbrugerne er en væsentlig magtfaktor i sikringen af at opdræt, og fiskeri, foregår på en miljøeffektiv måde. Udarbejdelse af standarder for produktion og synlig mærkning af overholdelsen (certificering/miljømærke) er et uomtvisteligt must.

Læs resumé af rapporten (på engelsk) - eller køb den elektroniske udgave hos WorldWatch Institute


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!