Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-09-17

Grønt lys for Læsø Laks

I følge Nordjyske.dk har kommunalbestyrelsen på Læsø givet grønt lys for, at Læsø Laks, Danmarks største landbaserede anlæg til opdræt af saltvandsfisk kan bygges på øen.

- En fuldstændig enig kommunalbestyrelse har godkendt både den lokalplan og det tillæg til kommuneplanen, der giver mulighed for at producere årligt 4500 tons ørred i en superkvalitet i et lukket anlæg, oplyser Læsøs borgmester Olav Juul Gaarn Larsen (V).

Det er to unge forretningsfolk, Søren Frandsen, Læsø, og Steen Stubkjær, Frankrig, og deres fælles selskab, Gladstone Group, der står bag planerne om den ny virksomhed. Bag projektet står Gladstone Group, som vil etablere den ny virksomhed på den sydlige del af Læsø.

De har igennem halvandet år arbejdet med planerne om at etablere Læsø Laks og har allerede investeret et tocifret millionbeløb.

- Vi er utrolig glade for den opbakning, vores planer har fået hos Læsø Kommune, siger Steen Stubkjær.

Han og Søren Frandsen har også præsenteret deres planer om ørredproduktion på Læsø for nordjyske medlemmer af Folketinget. Og de bakker ifølge Søren Frandsen 100 procent op om planerne.

Gladstone Group regner med, at der totalt skal investeres omkring 160 millioner kroner i Læsø Laks, inden de første ørreder på fire-fem kg kan forlade virksomheden. Heraf skal de 125 millioner kroner bruges til byggeri af selve produktionsanlægget, som bliver på 10.000 kvadratmeter.

Gruppen har søgt etableringsstøtte til første del af projektet, som koster ca. 120 millioner kroner, hos det særlige EFF-rammeprogram, som Fødevareministeriet administrerer. Det er håbet, at få omkring 20 millioner til projektet.

- Det er miljøvenligt, vil skabe udvikling og vækst i et ø-samfund og samtidig sætte helt ny standarder for dansk akvakultur, fremhæver Søren Frandsen.

Om en måneds tid ved Gladstone Group, hvor meget man får i støtte til projektet. Bliver det ja, vil gruppen sætte spaden inden årets udgang.

- Går alt, som det skal, skulle vi kunne sende de første fisk på markedet til jul 2009, siger Søren Frandsen.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!