Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-10-30

Forbrugere efterlyser klimamærkning

Når man køber ind, er det for svært at se, hvilke varer der gavner klimaet mest, mener mange forbrugere. Forbrugerstyrelsen vil informere på sin hjemmeside.

Danske forbrugere vil gerne købe mere bæredygtigt ind, men har svært ved at finde frem til de mest miljøvenlige varer. Især kniber det med at finde dem, der er bedst for klimaet. Mange forbrugere efterlyser en mærkningsordning til klimavenlige fødevarer og dagligvarer.

Hele syv ud af 10 danskere mangler konkret viden om, hvilke varer der er klimavenlige, viser årets Forbrugerredegørelse fra Forbrugerstyrelsen.
- Resultaterne er meget klare. Danskerne mangler redskaber til at handle bæredygtigt, siger direktør Louise Holck, Forbrugerstyrelsen.

Hele 75 procent mener, at mærkning af klimavenlige fødevarer og dagligvarer vil gøre det lettere for dem at tage hensyn til klimaet, når de køber ind. Og to ud af tre danskere vil faktisk gerne gøre mere for at begrænse deres CO2-udslip, hvis der var penge at spare, men lige så mange savner oplysninger om, hvad de konkret kan gøre, viser undersøgelsen, der kan ses på hjemmesiden forbrug.dk.

Forbrugerstyrelsen er i gang med at udbygge hjemmesiden med en særlig sektion om bæredygtigt forbrug med en mærkningsguide, tips til at spare på CO2-udslippet og andre informationer om bæredygtighed.

Desuden har et erhvervsklimapanel nedsat af regeringen i anledning af FN's klimatopmøde i København 2009 dannet et partnerskab, der skal se på detailhandlens klimaansvar, oplyser Forbrugerstyrelsen.

Kilde: Ritzau, onsdag den 29.10.2008

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!