Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-06-06

Verdens mindste iltmåler - til fisk!

Tre AquaCircle medlemsorganisationer har sammen med et norsk firma udviklet verdens mindste iltmåler. Det er LoligoSystems, Oxyquard International og Danmarks Fiskeriundersøgelsers afdeling i Silkeborg der sammen med norske Thelma har stået for udviklingen.
Iltmåleren er så lille at fisk på omkring 1 kilo ikke er besværet af at have 'den på slæb' - tilmed kan data sendes fra iltmåleren mens fisken svømmer rundt med den.

LoligoSystems har sammen med Norske Thelma, danske Oxyguard og DFU i Silkeborg, udviklet en miniature ilttransmitter til biotelemetriske iltmålinger i felten, som LoligoSystems nu forhandler. Ideen er født af fiskebiologers behov for at måle vandets iltindhold i relation til mærkede fisks bevægelser ude i miljøet, eks. for at kunne svare på hvor fiskene svømmer hen når der opstår iltsvind. Resultatet er blevet verdens mindste kommercielt tilgængelige ilt-måler (Ø13 x L42 mm) til at montere på fisk helt ned til 1 kg. Faktisk er selve iltsensoren, der måler 0-200% iltmætning, endnu mindre og kan bruges uafhængigt af den akustiske transmitter, hvilket gør den ideel til anvendelser hvor der stilles krav om små dimensioner og ringe vedligehold. Læs mere på LoligosSystems hjemmeside og på Danmarks Fiskeriundersøgelsers hjemmeside

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!