Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-05-20

Nu bygger Canada 'danske' modeldambrug

I den canadiske delstat Manitoba er man snart klar til at indvie det første modeldambrug. Modeldambruget bliver ikke helt efter samme koncept som de danske - selvom canadierne skam har været på studiebesøg her i landet. Der er nemlig et ekstra formål: At finde anvendelse for tomme landbrugsbygninger.

I Manitoba er det gået tilbage for en del af landbruget og derfor står mange større bygninger, der tidligere blev brugt til kyllinger, køer og heste i dag tomme. Så det canadiske modelbrug skal også give bønderne en håndsrækning til at komme i gang med ny produktion.

Anlægget er dimensioneret til en minimumsproduktion på 130 tons pr. år og er økonomisk bæredygtigt allerede ved en produktion på 100 tons.

Selv om der er tale om et demonstrationsprojekt har de canadiske myndigheder udarbejdet en større perspektivplan for lignende projekter i Ontario og Quebec.

Prisen for dette første anlæg løber op i ca. 5 millioner kroner og bygges i en nedlagt kyllingehal. Udgifterne deles mellem lokalregeringen, den føderale regering og ejerne af kyllingefarmen.

Sidstnævnte er noget overrasket over omfanget af betonkonstruktioner med armeringsjern. En bygningskonsulent har dog allerede ideer om hvordan dette kan minimeres ved det næste projekt.


Betonkonstruktionen der skal rumme biofilter i det indendørs canadiske modelbrug
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!