Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-10-14

Omvendt-laks - en fisk der kan opdrættes (og spises) med god samvittighed

Det amerikanske blad 'Atlantic' brunger en artikel om opdrættet Barramundi. Barramundien er en hvidkødet fisk som med succes opdrættes i Australien, USA, Vietnam med flere steder. Barramundien udmærker sig ved at være en 'omvendt' laks - idet fisken gyder i saltvand, men ynglen trækker ind mod kysten og op i ferskvand, hvor den lever det meste af sit liv. Barramundien er også 'omvendt' af laksen fordi den kan udnytte foder med en stor andel af vegetabilsk indhold.

Australis faciliteter er moderne recirkulerede anlæg - her et kig mellem nogle af fiskebassinerne.


Umiddelbart minder Barramundien lidt om Sandart i sit udseende (?)


En smule fiskemel og fiskeolie (20 %) skal der dog i foderet, men så har Barramundien også et omega-3 indhold svarende til en laks. Ydermere er forholdet mellem omega 3 og omega-6 ideelt, nemlig 1:1Australis bæredygtige akvakultur har høstet anerkendelse fra mange grønne NGO'er ligesom produkterne anbefales som 'grøn mad' med et lavt kulstofaftryk. Firmaet har fået 'Seafood Champion Award'.


Læs hele artiklen her.
Læs eventuelt også artiklen "The Next Big Fish" (Boston Globe) fra 2006 der forudsage denne udvikling
Læs også artiklen:  (2006)
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!