Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-12-09

Centerchef Lars Jøker forlader Center for Fiskeri og Miljøteknologi i Hirtshals Forskerpark

Det er ikke fordi Lars Jøker er træt af det kolde danske vintervejr, at han og familien 1. januar flyver langt sydpå for sandsynligvis at blive mødt af buldrende varme, når de træder udenfor lufthavnsbygningen i Accra.
Ghanas hovedstad ligger tæt ved Ækvator. Byen skal i de næste to år være hovedbase for Lars Jøkers nye job som koordinator i privat sektor programmet business to Business, også kaldet B2B.
Det er en del af dansk udviklingsbistand.

- Jeg har før været udsendt andre steder, herunder til den østlige del af Afrika, så jeg kender lidt til klimaet. Varmen skal jeg nok hurtigt vænne mig til. Det er et spændende job jeg er på vej til, og hele familien glæder sig til at komme af sted, siger Lars Jøker. Han var tidligere på året en tur i Ghana for at se på forholdene.

B2B er et femårigt program for 400 mio. kr., og det er i dets anden fase, at Lars Jøker skal arbejde.

- Jeg skal blandt andet sidde og være koordinator for den økonomiske udvikling af landbruget og for at udvikle det lokale bankvæsen. En anden del af jobbet er at matche danske virksomheder med ghanesiske, forklarer han.

Men inden rejsen til de ækvatoriale himmelstrøg, hvor kakaobønner er den vigtigste eksportkilde, skal Lars Jøker sige farvel til Hirtshals og promovering af fisk. Det sker med en uformel reception 10. december i forskerparken. Sidste arbejdsdag er dog fem dage senere. Af de fire år i parken har Lars Jøker i det seneste års tid været centerchef i Center for Fiskeri og Miljøteknologi. Jobskiftet sker i en tid, hvor også det et år gamle center står foran spændende udfordringer.

For det er en af flere lokale partnere i den del af det nye eksperimentarium MadX, som Fødevareministeriet har placeret i Nordsøen Oceanarium og forskerparken.

Kilde: Nordjyske.dk , Foto: Kurt Bering

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!