Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-02-25

Pangasius versus Rødspætte

Danmarks Radios P1 havde den 24. februar sat fokus på Vietnam og opdræt af Pangasius.
I udsendelsen hørte man både skuffede danske fiskere, der ikke længere kan leve af at fange rødspætter - fordi prisen er faldet drastisk siden Pangasius kom in på det europæiske marked - vel og mærke til en meget lavere pris end de danske 'spætter.
Udsendelsen så videre på den store danske succes, som Danida har stået for, ved gennem 18 år at støtte udviklingen af den Vietnamesiske fiskesektor.
Resultatet af Danidas mangeårige indsats er, at Vietnams fiskeforarbejdningsindustri har nået en hygiejnisk standard som gør det muligt at eksportere til de mest krævende markeder.
Samtidig anvendes en stor del af den (billige) fisk, som den fattige lokalbefolkning tidligere havde råd til at købe, nu til fremstilling af fiskefoder til bl.a. Pangasius.
Endelig sætter udsendelsen fokus på den kraftige forurening af flodvandet, som skyldes den ekspansive fiskeopdrætssektor.
Udsendelsens journalist spørger bl.a. Danida, om man ikke skulle blive længere i Vietnam og få løst fiskefarmenes forureningsproblem. Hør svaret i udsendelsen som du kan høre her


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!