Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-07-21

Lakseproduktion på land startet i Hvide Sande

I går blev de første lakseæg lagt i klækkebakker på Langsand Laks i Hvide Sande.
En række danske virksomheder er gået sammen om dette projekt, hvor målet er at vise, at man teknologisk er i stand til at producere laks i recirkulerede anlæg på land - og at denne produktionsform også er økonomisk konkurrencedygtig.

Bæredygtigheden i recirkulerede anlæg er det ikke nødvendigt at eftervise - den er markant bedre end i traditionelle åbne anlæg, hvor der slet ikke foretages nogen form for rensning af vandet. Så om cirka 20 måneder, når laksen har opnået en vægt på 4,5 - 5,5 kg stykket, kan man slagte verdens mest miljørigtige laks hos Langsand Laks ved Hvide Sande.

Det recirkulerede anlæg skal ikke bruge ret meget vand. Det gør det også nemmere at holde laksen ved den optimale temperatur, så den vokser hurtigere. I det hele taget vil alle vandkvalitetsparametre af betydning for fiskens velfærd og vækst blive overvåget og tilpasset. Et stort problem ved traditionalet lakseopdrt er lakselus, der bekæmpes på forskellig vis, men ofte med brug af medicin og hjælpestoffer.

Da vandindtaget hos Langsand Laks er minimalt og ikke tages direkte fra havet, kommer parasitter og andre naturlige vandbårne sygdomme ikke ind på anlægget, hvorfor brug af medicin og hjælpestoffer forventes at ligge på et absolut minimum.

Langsand Laks regner med at producere en million kilo laks om året.

Se flere fotos fra Langsand Laks A/S


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!