Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-11-15

Rabobank har analyseret seafood sektoren. "An Investor's Guide to the Global Marine Protein Industry"

Rabobank - her i landet måske mest kendt som flittig sponsor af cykelløb - har analyseret den globale seafood sektor udfra et investerings synspunkt. Konklusionen er klar - der er penge at tjene ved investering i sektoren. Rabobank peger også på, at det 'vilde' fiskeri ikke kan udvikles ret meget mere og at fremtidens penge vil blive tjent i akvakultursektoren - og altså ikke mindst hvis investorerne forstår at binde de enkelte led i kæden sammen fra råstof - videreforarbejdning - salg og distribution - vertikal integration. Rabobank undrer sig også over, at den økonomisk 'tunge' kødindustri ikke endnu er gået ind i fiskeopdræt - der peges på uudnyttede synergier.

Analysen peger også på investeringsmulighederne i de servicesektorer der betjener akvakulturbranchen - fra avlsteknologier, fiskemelserstatninger, produktionsteknologier (open ocean og recirkuleringsteknologier), udvikling og produktion af vacciner og andre hjælpemidler, udnyttelse af biprodukter (affald kaldes det ofte).

Det er spændende læsning (17 sider) som styrker troen på at akvakultur er fremtidens vækstlokomotiv og at næste gang det banker på døren er det en kunde, men næste gang igen er det en investor!

Rabobank har desværre bedt os om at fjerne rapporten, som ikke må være offentlig tilgængelig til download. Er du interesseret i rapporten, så kontakt venligst Rabobank direkte (red.)


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!