Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-11-19

John West på indkøb i opdrætssektoren

Simplot - den amerikanske fødevaregigant, køber stort ind i Australsk akvakultur.

Clean Seas Tuna Limited har tidligere været omtalt her i efterretninger. Senest da firmaet, der er placeret i Port Lincoln i Australien, tog sit nybyggede moderfiskeanlæg - for Blåfinnet Tun i brug - anlægget er designet og leveret af danske Uni-Aqua.

Simplot, der er blandt verdens største fødevarefirmaer og bl.a. ejer kendte mærker som John West, Birdseye, Seakist og Chico, vil investere 13 millioner $ i nye faciliteter, hvis den årlige generalforsamling godkender en aktieudvidelse på 33 millioner $.

Med den amerikanske 'indsprøjtning' vil firmaet være i stand til at udvide sin produktion, som i øjeblikket er på 1,2 millioner yellowtail kingfish fingerlings og 200.000 mulloway fingerlings årligt. Desuden regner firmaet med at kunne have sin første produktion af Blåfinnet Tun fingerlings klar i indeværende finansår. Al produktion foregår i recirkulerede anlæg.

Aktie-emissionen er begyndt med en kurs på 50 cent, men allerede om eftermiddagen dagen efter var kursen oppe i 2,35 $.

Der er en stærk tro på recirkuleret opdræt i det sydlige Australien.

Kilde: Port Lincoln Times

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!