Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-11-27

Opdrætskarper på fremmarsh

Måske er karper en kommende ny art i dansk opdræt? I hvert tilfælde er emigranter fra Østeuropa skyld i at salget af karper er stigende i en række vesteuropæiske lande.

Karper er flodfisk, som normalt kun er eftertragtet bytte for lystfiskere, men sjældent opfattes som en gourmet-spise. Tværtimod opfattes smagen af karper som noget 'mudret'. Nu hitter karpen overraskende i supermarkedernes kølediske. Det skyldes emigranter og gæstearbejdere fra Østeuropa, hvor karper, bl.a. i Polen og Ungarn, er en populær spise - særligt i juleperioden.

I den engelske supermarkedskæde 'Waitrose' er salget af karper steget med 50% sidste år. Østeuropæere, der har slået sig ned i den vestlige del af EU, laver ikke sådan lige om på deres traditioner - de skal have karper til julemaden - eller er det ikke rigtig jul! Østeuropæerne er hovedsageligt katolikker og fejrer traditionelt julen med en 12-retters menu, hvori kød ikke indgår. Her er karpen en vigtig ingrediens - den serveres altid kold og dækket med gelé!
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!