Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-12-21

Spor fisken - eller foderet - med mobilen

Hvor er fisken hos din lokale fiskehandler eller supermarked fanget - eller er den opdrættet? Hvornår er den fanget - eller hvad har den fået at spise hos opdrætteren, hvornår er den pakket? Er det spørgsmål du stiller ind imellem? Nu kan du snart selv finde disse oplysninger ved hjælp af din mobiltelefon.

Fagre nye verden er på vej i Norge - hvis man har en mobiltelefon og er på indkøb hos Coop. Hos Coop siger man, at de mange fødevareskandaler de seneste år  har gjort forbrugerne mere optagne af at kunne spore fødevarerne. Desuden er 'den politiske forbruger' ikke helt død - der er stadig indkøb der i sidste ende afhænger om forbrugerne har tillid til producenternes miljøansvar, dyreetik, børnearbejde osv. Det er med denne baggrund at Coop fra nytår tilbyder kunder at spore fiskens oprindelse med mobiltelefonen. Flere andre fødevarer følger efter.

Der har faktisk været arbejdet med denne teknologi i snart mange år - og dele af den er taget i brug andre steder i fiskesektoren - også i akvakultursektoren, hvor foderleverandører bruger den.

Læs mere om dette ved at klikke her.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!