Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-09-05

Ny vejledning om fisk: Spis eller lad svømme!

Marine Conservation Society (UK) har i dag udgivet et opdateret liste der skal hjælpe/vejlede forbrugere i at vælge den rette fisk i indkøbssituationer og ved restaurantbesøg.

På deres hjemmeside kan man se såvel en liste med anbefalede arter (og fiskerier) som en liste med fisketyper der bestemt ikke anbefales . Organisationen har endvidere fremstillet en pjece, som forbrugeren kan have med i indkøbstasken når han går på indkøb eller hun kan have den i selskabstasken og derfor vejlede sin ledsager/gruppe på restauranten. Pjecen/folderen indeholder de vigtigste 'eat and avoid' anbefalinger fra organisationes lister.

Via folderen - eller ved at gå ind på hjemmesiden kan man endvidere deltage i en nystartet kampagne, hvor forbrugerne kan 'melde' dårlig mærkning af fisk og fiskeprodukter.

Opdrætssektoren kan glæde sig over at vigtige arter, som; muslinger. østers, abalone, torsk (økologisk), laks (økologisk), ørred (regnbue og havørred, økologisk) tilapia, er på 'spis-listen'. På 'lad svømme-listen' gives i flere tilfælde henvisninger til at spise opdrættet fisk istedet for vildtfanget - det gælder f.eks. pighvar og stør.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!