Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-10-02

Bill Gates investerer i alger

Multimilliardæren bag Microsoft investerer langt over hundrede millioner kroner i californisk virksomhed, der producerer biobrændstoffer baseret på alger. Nu er målet at producere 10.000 tønder bioolie om dagen. Det skriver 'Ingeniøren' (www.ing.dk)

Microsoft milliardæren har netop investeret et stort millionbeløb i den Californiske bioolie-virksomhed, Sapphire Energy, der betegnes som absolut førende inden for forskning i alge-biobrændstoffer, og som efterhånden har samlet en ganske givtig flok venner omkring sig.

Først meldte familiedynastiet Rockefeller sig som en tidlig støtte, senere kom Arch Venture Partners og Wellcome Trust til, og nu altså Bill Gates' investeringsselskab Cascade Investments, LLC - som bringer den samlede investeringssum op på 'væsentlig mere end 100 mio. dollars' (530 mio. kr.), som Sapphire Energys adm. dir. Jason Pyle skriver i en pressemeddelelse.

Næste skridt er et anlæg, som kan producere 10.000 tønder bioolie om dagen, og investorerne har »indikeret, at de vil finansiere virksomheden, indtil det har nået kommerciel produktion,« som han siger til Wall Street Journal.

Kilde: Ingeniøren


Så meget biomasse kan alger producere
:

Alger kan producere væsentligt mere biomasse pr. hektar end landbaserede planter. Produktionen er angivet i ton tørstof pr. hektar - under optimale forhold:

Biomasse produceret På land:
Tempereret klima: 20-30 ton pr. ha
Subtropisk klima: 100 ton pr. ha

Biomasse produceret I vand:
Makroalger, dyrket i havet (uanset klima): 40-60 ton pr. ha
Makroalger, dyrket i lukkede tanke: 100-150 ton pr. ha
Mikroalger, dyrket i lukkede systemer: 200-250 ton pr. ha
Hvis Danmarks forbrug af transportbrændstof (fem mio. liter) skal dækkes af ethanol fra makroalger, vil det kræve 15 mio. ton alger. De kan produceres i lukkede systemer på bare 120.000 ha landbrugsjord - ud af de 2,7 mio. hektar, som i alt udgør det danske landbrugsland.

Kilde: Prof. Claus Felby
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!