Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2008-11-06

750 millioner til grøn teknologiforskning

Energi- og klimaforskningen har med en fordobling af midlerne til 750 millioner kroner fået et ordentligt skud vitaminer.

»Det er et historisk højt beløb. Aldrig nogensinde har der været sat så mange penge af til energiforskning. Vi har fordoblet midlerne på fire år,« siger klima- og energiminister Connie Hedegaard, K, om de 750 millioner, hvor 43 millioner kroner er øremærket til klimaforskning.

Beløbet stiger til en lidt over en milliard kroner i 2010.

Ansvaret for bevillingen har forligspartierne bag globaliseringsmidlerne, det vil sige regeringen, DF, Socialdemokratiet og De Radikale.

Midlerne er afsat ud fra en betragtning om, at de grønne teknologier er fremtidens vækstområder, som vil skabe både job, vækst og udvikling i Danmark, men at sådan en udvikling ikke kommer fra markedet alene.

»Staten skal hjælpe med til, at de bedste og mest levedygtige teknologier bliver udforsket, udviklet og afprøvet, så de klarer overgangen fra ide til marked. Derfor er det så afgørende, at vi prioriterer penge til forskning og udvikling,« siger Connie Hedegaard.

Eksporten af dansk energiteknologi til udlandet rundede i 2007 52 milliarder kroner. Det er 13 procent højere end året før og 10 gange højere end væksten i den øvrige vareeksport, der bare steg med 1,3 procent.


Kilde: Ingeniøren

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!