Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-02-24

Fedt- og farvemåling af (levende) fisk med skindet på

Et nyudviklet måleinstrument fra norske Qvision kan kvalitetsbedømme hel fisk med hensyn til indholdet af fedt og farvepigment - vel at mærke uden at fisken afskindes. Med andre ord kan apparaturet også anvendes på levende fisk.

Ifølge Fiskeri og Havbruks Fonden (FHF) er teknologien er så nyskabende at den vil blive præsenteret  som case på et innovationsseminar, som afvikles i forbindelse med "North Atlantic Seafood Forum" (4-5 marts i Oslo).

Udviklen af målemetode og instrumenteringen har fået støtte fra FHF og Norges Teknologiråd.

Målingerne kan finde sted on-line - f.eks. over et transportbånd på en forarbejdningsvirksomhed (klassifikationssortering), men der er også udviklet et transportabel udstyr, som kan anvendes f.eks. på en off-shore fiskefarm - således at man løbende kan justerer f.eks. fodertype og/eller pigmentindhold i foderet.

Udstyret er allerede kommercielt tilgængeligt og er taget i brug på flere anlæg. Målesikkerhed for fedt ligger indenfor ± 1 %, mens pigmentmålingen er behæftet med lidt større usikkerhed (

±10%).

Læs et sammendrag af udviklingsrapporten

Se mere om North Atlantic Seafood Forum

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!