Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-03-05

Certificerede danske ørreder på vej

Forbrugerne efterspørger i stigende grad bæredygtige produkter, og en række store detailkæder har besluttet, at de kun vil sælge fisk eller skaldyr der er dokumenteret bæredygtige.

Dansk Akvakultur ønsker at imødekomme det behov, og samarbejder derfor med WWF om en certificeringsmodel, så forbrugerne om ca. to år kan købe certificerede danske ørreder.

Sidste år indgik Dansk Akvakultur og WWF Verdensnaturfonden en samarbejdsaftale om bæredygtighed, hvor en af de første milepæle var at søge midler fra den Europæiske Fiskerifond til arbejdet med at udarbejde standarder for bæredygtigt ørredopdræt.

Parterne har nu fået tilsagn om støtte, og arbejdet med at skabe disse standarder vil nu blive rullet ud på højtryk.

Læs hele pressemeddelelsen

Dansk Akvakultur har også udarbejdet et såkaldt "White Paper" om processen og organisationens engagement i denne. Læs/hent "White Paper" her.

"White Paper" findes også i en engelsk udgave - hent/læs den her

Har du brug for at have "White Paper" på tryk (engelsk og/eller dansk) - for eksempel til uddeling til kunder i ind og udland -  kan du rette henvendelse til sekretariatet ved Dansk Akvakultur (klik for mail) - eller ved henvendelse til AquaCircles sekretariat (klik for mail).

Mere viden om de globale 'Aquaculture Dialogues' og 'Aquaculture Stewardship Council' får du hos WWF. Tag evt. kontakt med Nette Kirkegaard hos WWF Danmark.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!