Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-07-08

Miljømærke giver øget salg!

I Norge er 17 line-både blevet certificeret efter MSC standarder for bæredygtigt fiskeri. Det kan forarbejdningindustrien mærke på salget.

Hos Domstein Fisk, som modtager fangsterne fra det certificerede fiskeri og forarbejder dem, er salget af miljømærkede torsk og kuller til det svenske marked steget med over 50%, men også det hollandske, engelske og schweiziske marked efterspørger bæredygtighedsmærkede fiskeprodukter - så her går salget også opefter. Eksporten går så strygende at nordmændene selv må vente på at se miljømærkede fisk på supermarkedshylderne - først til efteråret regner man med at MSC-fangsterne når et omfang så hjemmemarkedet kan tilgodeses.

Hvis dette er devisen for bæredygtigt mærkede 'vilde' fisk, kan vi i opdrætssektoren måske knytte håb til fremtidens afsætning, når vi engang i 2011 - forhåbentlig - kan sende de første miljømærkede (bæredygtighedsmærkede) danske ørreder på eksportmarkedet.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!