Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-09-14

Diesel af alger - 87 øre literen!

Amerikansk kemiker har gjort olieudvindingen fra alger kontinuert. Processen har nu en fast katalysator og ingen brug for efterrensning. Det gør biodiesel 40 procent billigere.

Et amerikansk ingeniørfirma, United Environment and Energy LLC i New York, har fundet en ny, hurtig og mere energivenlig fremstillingsmetode til udvinding af biodiesel fra alger.

Den nye proces er 40 procent billigere, den er kontinuert og baseret på en fast katalysator, som er firmaets egen opfindelse, en form for blandet metaloxid ifølge magasinet Scientific American.

I modsætning til de hidtidige metoder giver den nye proces intet spildevand, og den resulterende biodiesel skal ikke renses for kemikalier.

Hidtil har det været muligt at producere en liter algediesel for 1,45 kroner, hvilket er billigere end biodiesel, der er fremstillet af majs, og langt billigere end fra soyabønner.

Hvis det amerikanske ingeniørfirma har ret i sine forudsigeler, vil produktionsprisen komme helt ned på 87 øre per liter.

Læs hele artiklen, der har været bragt i 'Ingeniøren'
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!