Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-09-23

Marine Harvest stopper produktionen af ørred

Marine Harvest meddelte i forbindelse med aflæggelse af årsregnskabet for 2008, at man ville fase ørred og Coho-laks ud af produktionen - på alle firmaets anlæg. Produktionen af ørred stopper således også i Chile og kun en begrænset total mængde af ørred slagtes i 2009 - de sidste store ørreder lader således livet i oktober i Norge.

Marine Harvest strategi er at koncentrere sig om atlantisk laks i stordrift - med de fordele dette giver selskabet. Hvis selskabet ville producere ørred skulle det også ske i stor skala både i fersk- og saltvand, men det bliver altså ikke aktuelt.

For danske producenter af ørred må denne nyhed vække begejstring (?)

Hidtil i år er ørredprisen 'kravlet' betydeligt op - idet prisen har fulgt lakseprisens stigning. Prisen på laks er gået op idet det sygdomsramte erhverv i Chile ikke har kunnet producere de mængder, som verdensmarkedet efterspørger - og at såvel norske, færøske som irske og skotske producenter har øget deres eksport af laks til USA.

Mange røgerier og andre videreforarbejdende virksomheder har, på grund af de øgede priser, skiftet laksen ud med stor (havbrugs-) ørreder.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!