Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2009-11-10

Pangasius presser rødspætten ned fra hylden!

Danske forbrugere vælger i stigende grad den billige vietnamesiske pangasius, når der skal fisk på middagsbordet.

Og den asiatiske fisk presser nu prisen på rødspætter så meget, at fiskerne i Hirtshals frygter, at den flade saltvandsfisk helt bliver udkonkurreret.

Forbrugerrådets blad Tænk skriver i dag, at prisen på rødspætter på et år er dykket med 30 procent, og at den ind imellem falder under EUs mindstepris. Det betyder, at de danske rødspætter ender som minkfoder i stedet for menneskeføde.

Hos både Coop og Dansk Supermarked bekræfter man det stærkt stigende salg af fisken med det fremmedartede navn Pangasius Hypophthalmus.

- Vi oplever en markant vækst i salget af pangasius-fisk, mens det modsatte er tilfældet for rødspætter. Vi har siden 2007 solgt omtrent 50 procent mere pangasius, mens vi i samme periode har solgt cirka 40 procent færre rødspætter, siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen til bladet.

Årsagen til den opdrættede vietnamesiske fisks popularitet skal findes i, at den er meget billig, vurderer både informationsdirektøren og de danske fiskere.

Til gengæld tyder noget på, at pangasius er knap så sund, som de danske fladfisk.

En undersøgelse, som Danmarks Fiskeriforening og Danske Fiskeres Producent Organisation har fået lavet, viser, at den asiatiske fisk indeholder væsentligt mindre mængder af de sunde omega 3-fedtsyrer end rødspætter.

Fra Nordjyske.dk

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!