Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-03-17

Forbrugerne mangler viden om opdrættet fisk

Ifølge en ny engelsk rapport, udgivet af Seafish Industry Authority, synes den gennemsnitlige forbruger stadig at have ringe viden om, hvad akvakultur er for en 'størrelse'.

Rapporten har i sine analyser set på forbrugernes opfattelse af og adfærd overfor kølede og frosne fisk og skaldyr (= seafood. Vi mangler stadig et dækkende dansk udtryk!!) viser, at forbruget hæmmes af forbrugernes manglende viden.

Rapporten konkluderer også, at de forbrugere, der regelmæssigt spiser fisk og skaldyr, holder sig til produkter de i forvejen kender. Forbrugerne udviser ikke nogen 'følelsesmæssigt' engagement når det gælder fisk og skaldyr. Dette forhold gør det vanskeligt for dem at forstå komplekse forhold som oprindelse, bæredygtighed, sæsonudsving, fangst- og opdrætsmetoder. "Fisk skaber ikke nogen følelsesmæssig tilknytning til forskel fra mange andre fødevarer - det er på grund af manglende synlighed og de nævnte forhold er derfor uforståelige for mange forbrugere", siges det i rapporten.

Videre fastslår rapporten, at mange forbrugere stadig finder 'seafood' dyrt i forhold til andre "dagligdags" proteinholdige fødevarer. Dog mener forbrugerne at de får valuta for pengene når de køber fisk og skaldyr på grund af det positive sundhedsaspekt.

I rapporten peges der også på en manglende bevidsthed omkring forsyningskæden, men samtidig erkendes det, at størstedelen af forbrugerne er uinteresserede i dette aspekt.

Se hele rapporten.

Not on the radar

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!