Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-06-17

Landbaseret opdræt af laks er muligt og økonomisk levedygtigt!

Det er konklusionen på en analyse udført i Canada. I en rapport fremlægges såvel de tekniske som økonomiske perspektiver for et sådant paradigmeskift i opdrætsverdenen.

Der er naturligvis tale om et fuldt recirkuleret indendørs anlæg. Et sådant anlæg med en årlig produktion på 1000 tons skønnes at kræve en investering på CND$ 12 millioner (ca. DKK 70 mill.) have årlige driftomkostninger på DKK 38 mill. og give en indkomst ved salg af de 1000 tons på DKK 91 mill. Overskudet gøres op til knap DKK 53 millioner.

Kalkulationerne er baseret på canadiske fakta - og skulle nogen have lyst til at få lavet et realistisk bud på et sådant anlæg i Danmark - så gå til AquaCircles hjemmeside, hvor der, under menupunktet 'Medlemmer',  er rige muligheder for at finde en rådgiver og eller en leverandør der kan hjælpe projektet videre på vej!

Læs/download rapporten "Technologies for Viable Salmon Aquaculture - An Examination of Land-Based Closed Containment Aquaculture"


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!