Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-08-30

Nu kan kineserne købe dansk fiskemel

Fødevareminister Henrik Høegh har netop underskrevet en aftale, med sin kinesiske kollega, der skal åbne for en lang række nye eksportmuligheder til det store kinesiske marked.

Aftalen gør det muligt for kineserne at importere dansk fiskemel og fiskeolie. Da den kinesiske akvakultursektor i øjeblikket expanderer kraftigt efterspørger kineserne fiskemel og olie fra alle kilder over hele kloden. Kineserne har blandt andet købt sig ind i peruviansk fiskeri og fiskemelsproduktion.

Så, uden at være fuldbefaren spåmand/-kone kan man nok forvente, at en kinesiske efterspørgsel på dansk  fiskemel vil få priserne i vejret - og hvad det betyder for prisen på fiskefoder er nemt at regne ud!
Forventeligt kommer der dermed endnu mere pres på lønsomheden i dansk opdræt. De danske fiskeopdrættere får dermed forstærket argumentation overfor foderproducenterne til at reducere indholdet af marine råstoffer i foderet.


Ellers drejer den nye handelsaftale sig om at åbne for eksport af bl.a. bacon og andre forædlede fødevarer - hvor eksporten hidtil har været domineret af hønsefødder og svineører.

Se fødevareministeriets pressemeddelelse om aftalen.


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!