Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-07-18

Recirkulerede & miljørigtige rejer fra Hawai

På havforskningsinstituttet i Waimanalo, på Hawai, har man erfaret at recirkulering også giver gode resultater med rejer i opdræt.

Rejerne, som holdes i mindre bassiner, vokser på 14 uger til salgsstørrelse. I modsætning til traditionel rejeopdræt er der her tale om en miljøvenlig metode.

Ved brug af recirkuleringsteknologi produceres en stor mængde rejer med brug af mindre vand, elektricitet og plads - og det er kosteffektivt, siger de lokale forskere. "Det har virkelig været overraskende for os - at det i praksis er simpelt at dyrke rejerne på denne måde - og produktionsomkostningerne er bare blevet lavere", udtaler forsker Clete Otoshi.

"Før vi gik over til recirkulering lå produktionen på omkring 450 kg pr. sektion pr produktionsperiode - nu er vi oppe på over 4 tons, hvilket er mre end vi nogensinde tidligere har produceret", udtaler Shawn Moss, som leder rejedyrknings programmet på havforskningsstationen.

Foreløbig er de producerede rejer afsat til lokale forhandlere, men forskerne knytter håb til at dette bliver den nye måde at producere rejer på i USA. De lokale må tro på ideen for profitten fra rejesalget gav de tilbage til havforskningsinstituttet - som bidrag til det fortsatte reje-program.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!