Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2010-10-06

Millionbeløb til nye forskningsfaciliteter til DTU Aqua

Nordsøen Forskerpark (tidl. Nordsøcentret) investerer millionbeløb i nye forskningsfaciliteter til DTU Aqua. Nordsøen Forskerpark  og DTU Aqua har netop underskrevet en ny 10-årig lejekontrakt om instituttets lejemål i forskerparken i Hirtshals.

I den nye lejeaftale forøges DTU Aquas areal med ca. 600 m2, og Forskerparken investerer et millionbeløb i bl.a. et nyt analyselaboratorium og en ny, stor akvakultur forsøgshal samt andre facilitetsforbedringer til DTU Aqua. Den store investering i nye faciliteter åbner op for langt bedre muligheder for forskningsaktiviteter, som er med til at fastholde forskningsmiljøet i Hirtshals, både nu og i fremtiden.

Det er en langsigtet lejekontrakt, som for både DTU Aqua og Nordsøen Forskerparks side er et signal om, at der satses på forskningen i Hirtshals.

"Det er stort, at vi har så omfattende forskningsaktiviteter heroppe i det såkaldte udkantsDanmark. Indenfor bl.a. akvakultur er DTU Aqua førende i landet, og derfor kan universitetet tiltrække forskere helt her op, hvor motorvejen ender. Det er vi meget glade for," fortæller Jens Otto Størup, som er direktør for Nordsøen Forskerpark.
 
"DTU Aqua er vores største lejer, og vi er parate til at investere vores sparepenge i nye og bedre forskningsfaciliteter på områder som fiskeri og akvakultur," fortsætter han.

Attraktivt forskningsmiljø
"Den nye lejekontrakt er meget positiv for os," siger Per Bovbjerg, som er sektionsleder for Sektion for Akvakultur på DTU Aqua. "Vi får forbedret vores analysekapaciteter, og vi får meget bedre forskningsmuligheder."

Rent uddannelsesmæssigt bliver stedet også mere attraktivt for både specialestuderende fra DTU Aquas kandidatuddannelse i Akvatisk Videnskab og Teknologi, samt ph.d.-studerende, som ofte tilbringer store dele af deres uddannelsesforløb på instituttet i Hirtshals. De forbedrede forhold vil også tiltrække flere forskere fra både ind- og udland.
 
Om forskerparken ligger i udkanten eller i centrum afhænger nemlig af øjnene, der ser. DTU Aquas placering i Hirtshals er fx helt central ift. Norge, som er verdens førende nation inden for akvakultur.

"Norge har netop sendt et helt læs laks til DTU Aqua her i Forskerparken til undersøgelser, fordi det kan gøres bedre og billigere her end i Norge," fortæller Jens Otto Størup og Per Bovbjerg samstemmigt.

Den nye lejekontrakt og den forstærkede satsning på forskningen i Hirtshals er naturligvis interessant for Nordsøen Forskerpark og DTU Aqua, men også for Forskerparkens øvrige lejere som fiskefoderproducenten BioMar, Teknologisk Institut og norske Sintef, der arbejder med design og konstruktion af bl.a. fangstredskaber i forskerparkens prøvetank.

"Lejeaftalen med DTU Aqua har givet ro i hele Forskerparken og også en fornyet optimisme," konstaterer Jens Otto Størup.

"Vi er glade for, at vi gennem den nye aftale har mulighed for at planlægge vores aktiviteter et godt stykke ud i fremtiden," konkluderer vicedirektør Helge A. Thomsen, DTU Aqua. "For vores medarbejdere er det også et signal om, at DTU Aqua holder fast i Hirtshals som en fremskudt bastion." 


Kilde: DTU - Nyt fra Institutterne

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!