Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-03-31

Erhvervspris til Billund Aquakultur

Billund Aquakultur Service modtog i aftes Billund kommunes ErhvervsFremme pris ved et arrangement på Hotel Lyngheden.

ErhvervsFremmeprisen er stiftet i samarbejde mellem Den Jyske Sparekasse, JydskeVestkysten og Billund ErhvervsFremme. Prisen går til en virksomhed eller person, der medvirker positivt til erhvervsudviklingen i Billund Kommune med ekstraordinære resultater eller initiativer. Det er niende gang prisen uddeles, og den tilfalder Billund Aquakultur, fordi virksomheden i meget høj grad forener de vinderkriterier, som dommerkomiteen har lagt til grund.

Billund Aquakultur Service blev startet midt i firserne af brødrene Christian og Oluf Sørensen. Med lidt held og større dygtighed end andre havde de som pionérer etableret en bæredygtig ålefarm på Stensgaard i Randbøl. Mange henvendelser om hjælp til etablering af fiskeopdræt medførte, at brødrene etablerede Billund Aquakultur Service, som har udviklet sig til en af verdens førende leverandører inden for fiskeopdræt på land.

Billund Aquakultur fremstiller i dag nøglefærdige recirkuleringsanlæg til opdræt af fisk på land, og firmaet omsætter for over 100 mill. kr. om året. Hovedparten af anlæggene er målrettet opdræt af fiskeyngel, men firmaet har faktisk også leveret anlæg til produktion af fisk i færdig størrelse, bl.a. stør i Moldova. Det hidtil største anlæg der er på 28.000 kvadratmeter og der produceres blandt andet
den eftertragtede Beluga-stør.

Intensive recirkulerede opdrætsanlæg er et godt udgangspunkt på et marked, der vokser - og hvor miljøkrav og reguleringer også vokser. Senest er Billund Aquakultur Service trådt ind som medinvestor i et helt nyt projekt i Hvide Sande. Her skal produceres laks i færdig størrelse på 4,5 kg. Det er et projekt til 45 mio.kr. Opførelsen starter til maj, og i 2012 regner man med at kunne levere de første laks i den ønskede størrelse.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!