Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-04-04

Foundation baseret på østerskaller

I Andalusien, i det sydlige Spanien, har forsøg med udnyttelse af biprodukter fra akvakultur ført til helt nye anvendelser.

Blandt andet viser det sig at kalken (kalsium-karbonat) fra østersskaller er et udmærket råstof til fremstilling af anti-rynke creme og fugtigheds creme. Fintmalede skaller fra andre skaldyr kan også anvendes. Foruden kalsium-karbonat er det også perlemor der er en vigtig bestanddel af de fremstillede 'revitaliserende' cremer.

Firmaet 'Sanasur Cosmetics' har sat en produktion igang og man forventer at også at kunne fremstille glycerinsæbe, diverse geléer og creme der modvirker misfarvning.

Herudover har det, ikke overraskende, vist sig at indvolde fra f.eks. seabream og seabass et et godt råmateriale til fremstilling af fiskeolie med et højt indhold af DHA og EPA. Olierne kan anvendes til human konsumption eller indgå i pharmaseutisk industri.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!