Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2011-04-05

Værdien af norsk lakseeksport højere end nogensinde

Eksportværdien af laks fra Norge udgjorde i første kvartal 7,5 milliarder NOK - ny rekord.

Ifølge tal fra Norges eksportråd for fisk var værdien på samme tid sidste år 6,4 milliarder, altså en stigning på 1,1 milliard eller 17 % mere.

Værdistigningen sker på trods af at eksportvolumen er faldet med 177.000 tons og skyldes alene de stabile høje priser der har hersket på markedet det sidste års tid. Det ser altså ud til, at det globale marked efterspørger mere end der produceres. Den gennemsnitlige pris for rund renset laks var i første kvartal 7,10 NOK højere end sidste år - nemlig 40,26 NOK/kg

Asien og Østeuropa trækker eksporten
På trods af den relativt høje pris på norsk laks, så har første kvartal vist en stigning i mængden til markeder i Østeuropa og Asien - i alt 26.000 tons eller en stigning på 9 %. Til Østeuropa og 8 % til Asien.

Omvendt er der sket et brat fald i eksporten til USA. Der skete en kraftig vækst i eksportmængden til USA sidste år , men første kvartal viser et fald på 5.000 tons. På dette gryende marked svarer det til et fald på over 40 % og skyldes først og fremmest et fald i salget af friske filetter.

Eksporten af 'Fjeldørred' (Arctic Char) dykker også
60 millioner kroner mindre, men stadig med en værdi af 351 millioner NOK i første kvartal. Indtægten kommer af en produktion på 7.750 tons - et fald på over 30 % i forhold til perioden 2010. Til gengæld er prisen på fjeldørred ikke at kimse af; 46,13 NOK/kg, godt 9 kroner mere end i fjor.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!