Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2012-06-12

New Zealand barsler med ambitiøs vækstplan for akvakultur

Regeringen i New Zealand har fremlagt resultatet af en lang proces - en ambitiøs plan for ekspansion af akvakulturproduktion og eksport.

Der lægges meget vægt på at væksten skal ske under de strengeste hensyn til miljøet. Videre bryster New Zealand sig af at være verdensledende når det gælder sundhed og sikkerhed af fødevarer produceret i landet, samt at man, takket være den lidt isolerede geografiske position, ikke har de sygdomsproblemer som præger andre områder med akvakulturproduktion. Man er med andre ord ikke inde på at ville producere for enhver pris - men at lave sunde, miljørigtige akvakulturprodukter. Det politiske mål er at komme op på en eksport med en værdi af 1 milliard $.

Det lyder som om danske udstyrsproducenter, sammen med f.eks. danske miljømyndigheder, kunne have udbytte ved at arrangere en 'rundvisning' i det danske 'akvakulturlandskab' med tilhørende information om hvordan vi i Danmark har omstruktureret vores akvakultursektor med henblik på mindre miljøpåvirkning - ja faktisk kan Danmark bryste sig af alle de samme forhold som New Zealand gør (sunde og sikre fisk fra opdræt, miljørigtig produktion) - vi mangler dog desværre at kunne demonstrere en egentlig produktionsvækst!

Se den New Zealandske strategiplan her. Der nævnes ikke specifikt noget om de teknologier (f.eks. recirkulering) man ønsker at gøre brug af for at nå det ønskede mål.

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!