Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2012-08-30

Så er der dømt TUN

Futuna Blue er et opdrætsanlæg i det sydlige Spanien. Som navnet siger regner man med at være fremtidens leverandør af sættefisk af Atlantisk Blåfinnet Tun.
Anlægget blev opført for et par år siden og det er nu anden sæson man har yngel af tun i anlægget. Moderfisken er fanget og det man har haft succes med at få de store voksne fisk til at gyde i anlægget. Man har også løst en del af de problemer der tidligere har været knyttet til tun-opdræt. Skretting har udviklet et eksperimentalt foder der ædes med stor lyst af de små tun - allerede fra dag 16. Og, ja du har gættet rigtigt - manden bag er Bent Urup, som også stod bag projekteringen af et tun-anlæg i Australien for nogle år siden, som solge sit livsværk. Uni-Aqua, til AKVA-Group, og som også er med i Danish Salmon - et indendørs fuldt recirkuleret anlæg til laks, som lige nu (augsut  2012) er under opførsel i Hirtshals .

Se en video om Futuna Blue (og se Bents nye frisure) her på siden under Videoliste
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!