Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2013-11-14

80.000 laks á 4 kilo høstet fra lukket anlæg.

Først i novembner høstedes de første laks fra et lukket flyden anlæg i Nordland, Norge. Laksene voksede til 4 kilo på 14 måneder - og der var ingen lakselus, sårskader eller finnebid.

Det er firmaet akvaDesign i Brønnoysund der har udviklet det flydende lukkede anlæg, der i stedet for not har en tæt dug som barriere mod det omgivende vand.

Dette anlæg er konkurrencedygtigt i forhold til traditionelle opdrætsanlæg (åbne anlæg). Der bruges godt energi på at pumpe vandet ind og tilsætte ilt - til gengæld spares der store summer på ikke at skulle behandle fisken mod lakselkus.
- og det kommer jo også miljøet til gode.

Folkene bag mener også at der er et marked der er villig til at betale en merpris for laks der er dokumenteret opdrættet på denne måde.

Selskabet bag håber, at der systemet vil blive taget i brug på en del af 45 nye laksekoncessioner i Norge. 10 af de nye tilladelser skal være såkaldt 'grønne løsninger'

Læs evt. mere på firmaets hjemmeside


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!