Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2014-05-27

BioMar beslutter stor investering i Norge

Danske BioMar har besluttet sig for en investering i størrelsesordenen 400 millioner danske kroner i en ny produktionslinje, der skal udvide virksomhedens kapacitet med 30% i Norge. Herved befæster BioMar sin fremtrædende position i verdens mest avancerede opdrætsland.

BioMar, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., har nu besluttet sig for en kapacitetsudvidelse på 140.000 tons fiskefoder om året i Norge. Virksomheden, der er verdens 3. største inden for produktion af foder til laks og årligt omsætter for knap 9 milliarder kroner, har i dag en produktionskapacitet i Norge på ca. 430.000 ton. Den planlagte kapacitetsudvidelse er således på over 30%.

- Kapacitetsudvidelsen er et stort strategisk skridt, som skal konsolidere vores position i Norge. Det norske marked er det mest avancerede i verden, og det er ekstremt vigtigt for os at have en stærk position her. Det samlede norske marked er i dag på 1,7 millioner tons, og vores nye kapacitet svarer således til godt 8% af det samlede forbrug. Det skal sammenholdes med en såvel historisk som forventet attraktiv markedsvækst, der i år forventes at være 6%, svarende til ca. 100.000 ton. Derfor er der løbende behov for kapacitetsudvidelser, forklarer koncernchef Torben Svejgård fra BioMar.

Den nye produktionslinje forventes at stå klar i løbet af 2016. Baseret på undersøgelserne indtil videre vil udvidelsen finde sted på den eksisterende fabrik på Karmøy, men det kan ikke udelukkes, at detailplanlægningen kan give et andet resultat.

- Det er kun tre år siden, at vi foretog en stor udvidelse på vores store fabrik i Myre i Nordnorge, og overvejelserne er gået på fordele og ulemper ved en selvstændig ny enhed i forhold til muligheden for at optimere den samlede drift på et eksisterende anlæg. Vi har konstant fokus på forbedring af processer, og den nye produktion vil blive én af verdens mest avancerede med anvendelse af state-of-the-art teknologi, fortsætter han.

Investeringen bliver den største kapacitetsudvidelse i Schouw & Co.'s historie:

- BioMar er i dag blandt verdens største spillere inden for fiskefoder og har udviklet sig meget positivt de seneste år. Det samlede marked for akvakultur udgør på globalt plan ca. 350 milliarder kroner og er vokset gennemsnitligt med 5-7% om året. Selvom det store norske marked blot udgør en beskeden del af det globale marked, er det verdens mest avancerede og et afgørende marked for os. - Vi har besluttet os for at tage del i væksten i Norge, og derfor er investeringen et naturligt næste skridt for os, pointerer adm. direktør Jens Bjerg Sørensen.

Kapacitetsudvidelsen på 140.000 ton svarer til en øget omsætning på mellem 1 og 1,5 milliarder kroner. Forventningerne til omsætningen og resultatet i 2014 påvirkes ikke af beslutningen.


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!