Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2014-09-17

Havet venter

Danmarks Radio har fundet ud af at der er noget der hedder akvakultur. På P1 har de fået to udsendelser ud af denne opdagelse.

Udsendelserne er tilrettelagt af Anne Kjær, som indledningsvist skriver:

"Vi bliver flere og flere mennesker på den samme klat jord. Der kommer ikke flere plovfurer. Nu skal vi dyrke havet. 70 procent af planeten består af vand, som gemmer på et uendeligt antal muligheder for at skaffe mere mad. Og hvis der skal blive ved med at være mad til alle, skal vi blive bedre til at udnytte havets ressourcer. Det gælder for eksempel de såkaldte marine biprodukter, bedre kendt som fiskeaffald. I Norge har de i flere år udnyttet fiskehoveder og indvolde. Det skaber ifølge en rapport fra fødevareministeriet en værdi på 1,4 milliarder kroner årligt. Så der er penge at hente i noget, som vi her i Danmark har tradition for at hælde i havet. Men det handler ikke kun om penge. Der er 7 milliarder mennesker på kloden nu, og allerede i 2050 vil vi være tæt på 10 milliarder, så der skal skaffes mange flere fødevarer fremover. Havet venter."


Udsendelserne varer omkring en time hver og kan hentes som podcast eller downloades/lyttes til her.

Havet venter 1

Havet venter 2


 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!