Change size of text Print

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2007-11-05

Flere økologiske fisk i køledisken

Fisk med det røde Ø-mærke fra danske økologiske fiskefarme kan nu findes i supermarkedets køledisk som spiseklare røgede produkter. Fødevarevirksomheden Danforel satser massivt på økologiske fiskeprodukter, ligesom brancheforeningen Dansk Akvakultur arbejder målrettet for endnu mere økologisk produktion.
Det er blevet nemmere for forbrugerne at finde frem til økologiske fiskeprodukter. Man kan nu finde røgede økologiske ørredfileter fra Danforel i køledisken hos i første omgang Kvickly, Kvickly X-tra og SuperBrugsen.
De Ø-mærkede røgede ørreder opdrættes i økologiske dambrug og forædles hos fiskeproducenten Danforel A/S. 
Danforel leverer 100.000 fisk om dagen til forbrugere i de fleste europæiske lande, og markedet vokser fortsat. Derfor satser Danforel endnu mere massivt på ørredprodukterne fremover. For nylig købte virksomheden det tidligere Danish Crown slagteri i Grindsted, der skal huse forædlingen af ørredprodukter. De røgede økologiske ørredfileter er seneste skud på stammen af Danforels produkter.
Lanceringen af de økologiske ørredfileter i Coops butikker underbygger vores vision om at levere sunde kvalitetsfødevarer til den moderne forbruger. Og med verdens dygtigste dambrugere bag os og de nye forædlingsfaciliteter, står vi godt rustet til at fortsætte denne udvikling, siger salgsdirektør i Danforel A/S, Teis Knudsen.

Kan en fisk være økologisk?
Ja, fuldstændigt på linje med grøntsager eller kyllinger kan fisk fra et dambrug opdrættes efter økologiske principper. I 2001 begyndte de første danske dambrug at omlægge til økologisk produktion under de strikse danske krav til miljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

Eco-oerrederDambruger Christian Jørgensen, ejer af Åbro og Vesterkrog Dambrug, er blandt leverandørerne af de økologiske ørreder. Han var blandt de første, der omlagde til økologisk produktion.
Som dambruger er det fantastisk at være med til at bidrage med nye økologiske produkter. Det er en spændende udvikling, og selv om der er mange krav at leve op til, er vi glade for at kunne garantere forbrugerne produkter, der er helt i top hvad angår dyresundhed- og velfærd, kvalitet og fødevaresikkerhed, siger Christian Jørgensen.

I 2005 var de første fisk med det røde Ø-mærke på markedet, og med udbredelsen til detailhandelen kan endnu flere forbrugere få glæde af de økologiske fiskeprodukter. 
Efterspørgslen efter sunde og økologiske kvalitetsprodukter fortsætter med at stige, og vi er utroligt glade for, at de økologiske ørreder nu bliver lettere tilgængelige - og endda i form af flere forskellige produkter. Vi har ambitiøse mål på det økologiske område, og vi forventer, at økologi vil udgøre 10 % af produktionen i løbet af de næste 8-10 år, siger formand for brancheforeningen Dansk Akvakultur, Jacob Bregnballe.

 

For yderligere informationer, kontakt:

Teis Knudsen, salgsdirektør, Danforel: 76 43 90 50 / 22 24 83 00
Jacob Bregnballe, formand, Dansk Akvakultur: 59 51 72 28 / 20 68 09 94
Villy J. Larsen, projektleder, Dansk Akvakultur: 89 21 22 60 / 4 088 58 66

Læs mere på ww.eco-aquafish.dk       

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!